Deserturi

#inghetata #cirese

Inghetata de cirese

Inghetata de cirese este un desert delicios in anotimpul cald. Combinatia de inghetata dulce si ciresele dulci acrisoare nu ii va dezamagi pe prietenii tai atunci cand ii vei servi cu o cupa de inghetata de cirese. Acest desert nu contine arome si coloranti artificiali si este usor de preparat.

 

Ingrediente pentru inghetata de cirese

 

  • 400 ml smantana
  • 200 ml lapte
  • 50 ml miere
  • 500 grame cirese
  • 3 linguri de lichior de cirese.

 

Cum se prepara inghetata de cirese

 

Intr-un blender pune ciresele si amesteca-le pana se obtine un piure consistent. Intr-o oala, pune la foc mic smantana, laptele si mierea. Amesteca continuu pana mierea se dizolva. Da focul pana la moderat si continua sa amesteci, pana cand apar bule micute pe deasupra amestecului. Fi atent sa nu dai focul prea mare si sa fierbi prea mult continutul.

Dupa ce ai fiert crema, ia-o de pe foc si las-o sa se raceasca cateva minute. Adauga apoi piureul de cirese si lichiorul. Amesteca bine si lasa apoi pasta sa se raceasca complet. Cand se raceste, pune pasta la frigider cateva ore. Dupa ce s-a racit complet, transfera crema intr-un blender si amesteca bine timp de cateva minute. Pune crema obtinuta intr-un recipient pentru inghetata si las-o la congelator pe timpul noptii.

 

Cum se serveste inghetata de cirese

 

Inghetata de cirese se serveste rece, ornata cu bucati de ciocolata, nuci prajite, bucati de cirese proaspete si frisca. De asemenea, cateva frunze de menta vor adauga un stropt de eleganta desertului.

Sursa foto : recipegoldmine.com

  •   2010-06-24
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii