Deserturi

#iaurt # bezele #inghetata #oua #desert #lamaie

Inghetata de lamaie si bezele

Inghetata de lamaie si bezele este un desert racoritor si foarte gustos, care va fi in mod sigur pe placul tuturor.

Ingrediente pentru inghetata de lamaie si bezele

  • 200 ml suc proaspat de lamaie
  • 2 lamai (coaja rasa)
  • 150 gr zahar pudra
  • 425 ml frisca
  • 4 galbenuse de ou
  • 175 gr zahar pudra
  • 200 ml iaurt
  • 4 bezele, faramitate.
     

Cum se prepara inghetata de lamaie si bezele
 

Prepara la inceput siropul de lamaie. Pune intr-un castron faina cu 2 linguri de suc de lamaie. Intr-o tigaie pune zaharul impreuna cu restul sucului de lamaie, la foc mediu, pentru 5 minute. Adauga coaja de lamaie, apoi asteapta pana cand ajunge la punctul de fierbere si lasa sosul sa se faca inca 5 minute. Apoi toarna aceasta compozitie din tigaie in castronul cu faina, amesteca, apoi toarna toata compozitia inapoi in tigaie, la foc mic si lasa sa se faca inca 2 minute. Amesteca pana cand siropul s-a ingrosat.
Pune apoi siropul deoparte, sa se raceasca.

Pregateste apoi baza pentru inghetata. Puen frisca intr-o tigaie si incalzeste-o usor. Intr-un castron, bate bine ouale (galbenusurile), faina si zaharul pentru a obtine o crema. Cand frisca incepe sa fiarba, toarna peste ea compozitia din castron (cea cu oua, faina si zahar). Amesteca din cand in cand, tinand la foc mediu. Apoi se transfera crema obtinuta intr-un recipient pentru a se raci.

Dupa ce aceasta s-a racit, se combina cu iaurtul, apoi se toarna intr-o tava si se da la congelator pentru doua 2, pana cand amestecul incepe sa inghete. Se foloseste apoi un mixer pentru a se bate bine compozitia, adaugand siropul de lamaie. Se insereaza apoi bucatelele de bezele si se da inapoi la congelator. Ar trebui tinuta cel putin 6 ore, astfel incat sa se intareasca bine.
 

Cum se serveste inghetata de lamaie si bezele
 

Se serveste rece, in cupe, garnisita cu firmituri de bezea .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului