Deserturi

#inghetata #piersici #fructe

Inghetata de piersici

Inghetata de piersici este un preparat gustos, pe care-l poti face in casa pentru un rasfat in familie.

Ingrediente pentru inghetata de piersici

10 piersici proaspete
6 oua
3 ½ cani zahar alb
2 lingurite extract de vanilie
¾ lingurite sare
2 cani frisca

Cum se prepara inghetata de piersici

Ouale se bat bine. Se scot samburii din piersici, iar acestea se taie marunt. Apoi piersicile se pun in blender si se obtine un piure din ele.

Se pun oule batute intr-un bol mare, impreuna cu zaharul si se amesteca pentru omogenizare. Se pun 5 cani din piureul de piersici in compozitia de oua. Se adauga frisca, vanilia si sarea si se amesteca bine.

Apoi se da la congelator, intr-un vas special pentru inghetata.

Cum se serveste inghetata de piersici

Se serveste de la congelator, garnisita cu felii de piersici.

 

  •   2010-09-29
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii