Deserturi

#inghetata #smochine #scortisoara # inghetata cu scortisoara

Inghetata de scortisoara cu smochine

Inghetata de scortisoara cu smochine este un desert decdent, savuros si racoritor. Se seveste cu smochine si sirop, cu putina scortisoara pe deasupra.
 

Ingrediente pentru inghetata de scortisoara cu smochine

  • 6 galbenusuri
  • 120 grame zahar
  • 20 grame amidon
  • 300 ml lapte
  • 300 ml smantana
  • 2 batoane de scortisoara
  • 10 grame scortisoara macinata
  • 300 grame frisca.
     

Pentru smochine:

  • 300 ml vin rosu
  • 150 grame zahar
  • 2 batoane scortisoara
  • 250 grame smochine.
     

Cum se prepara inghetata de scortisoara cu smochine


Intr-un bol amesteca galbenusurile cu zaharul si amidonul. Amesteca bine pana obtii o crema consistenta. Intr-o cratita amesteca laptele cu smantana, batoanele si praful de scortisoara. Lasa pe foc pana se incalzeste.

Toarna apoi treptat aceasta compozitie peste crema de oua. Amesteca bine. Pune din nou pe foc pana cand se intareste. Ia de pe foc si rastoarna intr-un recipient. Acopera cu folie alimentara si lasa sa se raceasca la temperatura camerei. Da apoi la rece pentru cateva ore.

Amesteca bine frisca. Incorporeaza apoi frisca in crema rece. Toarna apoi compozitia intr-un recipient metalic. Da la rece pentru 2- 3 ore. Zdrobeste apoi gheata si amesteca bine compozitia cu un mixer. Da din nou la rece pentru 2- 3 ore. Repeta operatiunea de 2- 3 ori. Lasa apoi la rece peste noapte.

Intr-o cratita amesteca vinul cu batoanele de scortisoara si zaharul. Lasa pe foc pana se dizolva tot zaharul. Adauga smochinele si lasa sa fiarba timp de 10 minute. Scoate smochinele si lasa lichidul sa se raceasca 10 minute.

Adauga din nou smochinele in sirop si lasa se raceasca complet. Indeparteaza apoi batoanele de scortisoara.
 

Cum se serveste inghetata de scortisoara cu smochine


Inghetata de scortisoara se serveste cu smochinele fierte in vin si cu putin sirop. Deasupra presara scortisoara.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului