Deserturi

#inghetata #zmeura #smantana

Inghetata de zmeura

Vara este prin excelenta anotimpul fructelor. Profita de acest sezon si prepara retete delicioase. Zmeura este unul dintre cele mai savuroase fructe ale sezonului. Pentru zilele in care ai pofta de ceva bun, fa o inghetata cu zmeura. Este modul perfect de te bucura de vara si soare.
 

Ingrediente pentru inghetata de zmeura
 

  • 350 grame zmeura
  • sucul de la o lamaie
  • sucul de la o portocala
  • 175 grame zahar
  • 450 ml smantana.

 

Cum se prepara inghetata de zmeura
 

Intr-un blender, amesteca zmeura cu sucul de lamaie si cu cel de portocala.

Amesteca totul bine pana obtii un piure. Cand e gata, transfera piureul de zmeura intr-o caserola. Adauga zaharul si amesteca bine cu o lingura de lemn. Da crema la frigider timp de o ora. Intre timp, intr-un bol amesteca bine smantana. Cand piureul de zmeura se raceste, adauga-l incet peste smantana. Amesteca totul bine.

Transfera crema intr-un recipient din plastic si lasa-l la frigider timp de o ora. Dupa o ora, amesteca din nou crema si da-o apoi din nou la frigider, pana se raceste bine.

 

Cum se serveste inghetata de zmeura
 

Inghetata de zmeura se serveste intr-un pahar inalt si rece. Toarna intai cateva grame de lichior , apoi cateva fructe de zmeura si apoi inghetata de zmeura. Orneaza pe deasupra cu migdale feliate.

Sursa foto : tofufortwo.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului