Inimioarele cu scortisoara sunt un desert aromat, perfecte pentru a fi servite dupa orice masa, cu atat mai mult la evenimentele in familie. Mirosul de scortisoara se va raspandi in intreaga casa si va binedispune pe toata lumea.

 

De ce ingrediente ai nevoie:

  • 400 gr migdale
  • 150 gr miere
  • 2 albusuri
  • 2 lingurite de scortisoara macinata
  • ½ lingurita coaja rasa de lamaie
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 3 plicutele de zahar vanilat
  • 5 linguri de zahar pudra
  • Forme de taiat aluatul.

Cum se prepara:

  • Albusurile se bat spuma, dupa care se adauga migdalele bine pisate si se amesteca bine.
  • Cand ingredientele de mai sus se omogenizeaza bine, se adauga scortisoara, zaharul pudra, zaharul vanilat,  coaja si sucul de lamaie si esenta de rom.
  • Se amesteca bine pana cand totul devine ca un aluat.
  • Aluatul se intinde bine cu un facalet , dupa care se taie cu forma speciala si se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie.
  • Se baga in cuptorul incins timp de aproximativ 20 de minute, dupa care se scot.

Cum se servesc:

  • Inimioarele cu scortisoara se servesc reci.
  •   2009-09-25
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Ana-Maria Dragota

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii