Jeleul cu fructe de padure este un desert racoritor, dulce si aromt. Se prepara rapid si este ideal pentru momentele in care ai invitati.

Ingrediente pentru jeleul cu fructe de padure


6 foi de gelatina
600 ml suc de zmeura
60 grame zahar
350 grame fructe de padure
200 grame zmeura
20 grame zahar pudra.

Cum se prepara jeleul cu fructe de padure

Aseaza folie de gelatina intr-un bol si acopera cu sucul de zmeura. Lasa sa se inmoaie timp de 5 minute. Incinge restul de suc de zmeura intr-o tigaie. Adauga si zaharul si lasa pe foc pana cand incepe sa fiarba.

Adauga foile de gelatina si sucul in care au stat si amesteca pana cand se dizolva complet. Lasa apoi sa se raceaca complet. Intr-un bol adauga fructele de padure si toarna peste ele 300 ml din sucul cu gelatina. Da la rece pentru o ora. Toarna apoi restul de suc si da la rece peste noapte.

Intr-un blender amesteca zmeura cu zaharul pudra pana obtii un piure.

Cum se serveste jeleul cu fructe de padure

Jeleul cu fructe de padure se serveste cu piureul de zmeura si inghetata de vanilie.
 

  •   2012-07-30
  •  

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.