Ingrediente pentru limbile de pisica
- 200g unt, la temperatura camerei
- 220g zahar
- 6 albusuri
- 200g faina
- esenta de vanilie
- esenta de lamaie (sau migdale)
- un praf de sare
Cum se prepara limbile de pisica
Preincalzeste cuptorul la 200oC si tapeteaza una sau doua tavi cu hartie de copt.
Intr-un bole de metal, incalzit in prealabl, adauga untul si mixeaza-l pana obtii un amestec cremos si maleabil. Adauga zaharul si mixeaza totul cu putere pana cand zaharul se topeste. Incorporeaza apoi, treptat, faina cernuta foarte bine. La final adauga vanilia si esenta de lamaie sau de migdale, dupa preferinta.
Separat, intr-un alt vas, bate ouale spuma, impreuna cu sarea. Incorporeaza apoi albusul batut spuma peste compozitia de mai sus, cu ajutorul unei linguri de lemn sau a unei spatule de silicon, folosind miscari lente, de sus in jos.
Adauga aluatul intr-un pos si toarna aluatul in tava in forma unei limbi de pisica. Lasa distanta intre acestea deoarece se vol lati la caldura.
Coace limbile de pisica timp de 8 minute.
Sursa foto: corinne1602.canalblog.com