Deserturi

#limba de pisica #limbi de pisica #fursecuri #deserturi #retete

Limbi de pisica, desertul adorat de intreaga familie

Limbile de pisica sunt un desert excelent pentru intreaga familie, dar mai ales pentru cei mici. Sunt usor de preparat si numai bune de savurat cu orice ocazie!

Ingrediente pentru limbile de pisica

  • 200g unt, la temperatura camerei
  • 220g zahar
  • 6 albusuri
  • 200g faina
  • esenta de vanilie
  • esenta de lamaie (sau migdale)
  • un praf de sare

Cum se prepara limbile de pisica

Preincalzeste cuptorul la 200oC si tapeteaza una sau doua tavi cu hartie de copt.

Intr-un bole de metal, incalzit in prealabl, adauga untul si mixeaza-l pana obtii un amestec cremos si maleabil. Adauga zaharul si mixeaza totul cu putere pana cand zaharul se topeste. Incorporeaza apoi, treptat, faina cernuta foarte bine. La final adauga vanilia si esenta de lamaie sau de migdale, dupa preferinta.

Separat, intr-un alt vas, bate ouale spuma, impreuna cu sarea. Incorporeaza apoi albusul batut spuma peste compozitia de mai sus, cu ajutorul unei linguri de lemn sau a unei spatule de silicon, folosind miscari lente, de sus in jos.

Adauga aluatul intr-un pos si toarna aluatul in tava in forma unei limbi de pisica. Lasa distanta intre acestea deoarece se vol lati la caldura.

Coace limbile de pisica timp de 8 minute.

Sursa foto: corinne1602.canalblog.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului