Macarons sunt niste bezele delicate si gustoase, minunate creatii ale bucatariei franceze.
Ingrediente pentru macarons cu lamaie
Aluat
0,5 kg pudra de migdale
100 g zahar pudra
1 albus ou
1 praf de sare
2 lingurite zeama de lamaie
1 lingurita colorant galben
Crema
1 crema de vanilie cu preparare la rece
100 ml lapte
50 ml zeama de lamaie
3 linguri zahar pudra
Cum se prepara macarons cu lamaie
Bate albusul cu praful de sare pana obtii o spuma tare, adauga treptat zaharul, apoi pune zeama de lamaie si colorantul.
Incorporeaza faina de migdale si amesteca totul pana obtii o compozitie omogena.
Pe o tava tapetata cu hartie de copt, formeaza mici banuti din bezea si da-i la copt circa 12 minute, la o temperatura de 150 de grade, la cuptorul cu convectie-ventilatie.
Scoate micile bezele si lasa-le la racit.
Intre timp, pregateste crema de lamaie, mixand budinca de vanilie cu zaharul, laptele si zeama de lamaie.
Lipeste macarons doi cate doi, avand la mijloc umplutura aceasta de lamaie.
Cum se servesc macarons cu lamaie
Serveste macarons ca atare.
Foto: etsy.com
# bezele #retete #deserturi #macarons #macarons cu lamaie
Macarons cu lamaie
Macarons cu lamaie Macarons sunt niste bezele delicate si gustoase, minunate creatii ale bucatariei franceze.- 2012-06-14 2012-06-14
Articole din deserturi
Sfatul expertului
Cauta-ti perechea
Sfatul expertului
Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa