Deserturi

# bezele #retete #deserturi #macarons #macarons cu lamaie

Macarons cu lamaie

Macarons sunt niste bezele delicate si gustoase, minunate creatii ale bucatariei franceze.

Ingrediente pentru macarons cu lamaie

Aluat

0,5 kg pudra de migdale

100 g zahar pudra

1 albus ou

1 praf de sare

2 lingurite zeama de lamaie

1 lingurita colorant galben

Crema

1 crema de vanilie cu preparare la rece

100 ml lapte

50 ml zeama de lamaie

3 linguri zahar pudra

Cum se prepara macarons cu lamaie

Bate albusul cu praful de sare pana obtii o spuma tare, adauga treptat zaharul, apoi pune zeama de lamaie si colorantul.

Incorporeaza faina de migdale si amesteca totul pana obtii o compozitie omogena.

Pe o tava tapetata cu hartie de copt, formeaza mici banuti din bezea si da-i la copt circa 12 minute, la o temperatura de 150 de grade, la cuptorul cu convectie-ventilatie.

Scoate micile bezele si lasa-le la racit.

Intre timp, pregateste crema de lamaie, mixand budinca de vanilie cu zaharul, laptele si zeama de lamaie.

Lipeste macarons doi cate doi, avand la mijloc umplutura aceasta de lamaie.

Cum se servesc macarons cu lamaie

Serveste macarons ca atare.

Foto: etsy.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare