Deserturi

#unt #prajituri #ciocolata

Madeleine cu ciocolata

Madeleinele cu ciocolata sunt un desert atractiv, potrivit pentru o masa in familie sau la o ocazie speciala. Prajiturile sunt usor de realizat.

Ingrediente pentru madeleine cu ciocolata
 

  • ¼ cana faina
  • ¼ cana cacao, neindulcita
  • 2 galbenusuri de ou
  • ½ lingurita praf de copt
  • 1/3 cana zahar pudra
  • 1 varf de sare
  • 60 gr unt
  • ½ lingurita extract de vanilie
  • ¼ cana zahar alb
  • 1 ou
     

Cum se prepara madeleinele de ciocolata
 

Incalzeste cuptorul la 190 grade Celsius. Unge o tava cu unt. Amesteca faina, cacaua, praful de copt si sarea intr-un castron.

Amesteca intr-un al doilea castron untul cu vanlia si zaharul. Adauga apoi ouale si galbenusurile, batand bine. Apoi adauga si compozitia din primul castron. Umple formele pentru madeleine cu aceasta compozitie si da-le la cuptor pentru 12 minute.

Scoate-le apoi si lasa-le sa se raceasca.
 

Cum se servesc madeleinele de ciocolata
 

Se serveste cu zahar pudra pe deasupra.
 

  •   2011-02-07
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii