Madeleinele, atat de apreciate de catre scriitorul francez Marcel Proust au devenit cunoscute in intreaga lume. Pufoase si usor de preparat, aceste prajiturele aromate sunt ideale dimineata, langa un pahar cu lapte caldut.
Ingrediente pentru
4 oua
180 grame zahar
280 grame faina
10 grame bicarbonat
50 grame miere
coaja rasa de la 1 lamaie
200 grame unt
Cum se prepara madeleinele cu lamaie
Intr-un bol incapator amesteca ouale cu zaharul, timp de 2-3 minute, pana cand se topeste zaharul. Adauga peste acest amestec faina cernuta si bicarbonatul, apoi incorporeza totul cu o spatula, astfel incat sa nu iti ramana cocoloase.
Pune peste aluatul obtinut si cele 50 de grame de miere, apoi lasa totul la odihna circa o ora.
Dupa trecerea timpului mentionat adauga in bolul respectiv untul topit si coaja rasa de lamaie. Amesteca totul cu un mixer, pana obtii un aluat spumos.
Intr-o tava speciala de , tapetata cu unt si faina asezi cu lingura aluatul. Umple numai 3/4 din capacitatea formelor de madeleine , deoarece ele vor creste la copt!
Da tava la copt, aproximativ 8-10 minute, respectand conditia ca anterior cuptorul sa fi fost incins.
Cum se servesc madeleinele cu lamaie
Serveste prajiturelele simple sau pudrate cu zahar, dupa ce acestea s-au racit.
#retete #lamaie #deserturi #madeleine #madeleine cu lamaie
Madeleine cu lamaie
Madeleine cu lamaie Madeleinele, atat de apreciate de catre scriitorul francez Marcel Proust au devenit cunoscute in intreaga lume. Pufoase si usor de preparat, aceste prajiturele aromate sunt ideale dimineata, langa un pahar cu lapte caldut.- 2012-02-15 2012-02-15
Articole din deserturi
Sfatul expertului
Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa
Cauta-ti perechea
Sfatul expertului
Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa