Deserturi

#retete #lamaie #deserturi #madeleine #madeleine cu lamaie

Madeleine cu lamaie

Madeleinele, atat de apreciate de catre scriitorul francez Marcel Proust au devenit cunoscute in intreaga lume. Pufoase si usor de preparat, aceste prajiturele aromate sunt ideale dimineata, langa un pahar cu lapte caldut.

Ingrediente pentru

4 oua

180 grame zahar

280 grame faina

10 grame bicarbonat

50 grame miere

coaja rasa de la 1 lamaie

200 grame unt

Cum se prepara madeleinele cu lamaie

Intr-un bol incapator amesteca ouale cu zaharul, timp de 2-3 minute, pana cand se topeste zaharul. Adauga peste acest amestec faina cernuta si bicarbonatul, apoi incorporeza totul cu o spatula, astfel incat sa nu iti ramana cocoloase.

Pune peste aluatul obtinut si cele 50 de grame de miere, apoi lasa totul la odihna circa o ora.

Dupa trecerea timpului mentionat adauga in bolul respectiv untul topit si coaja rasa de lamaie. Amesteca totul cu un mixer, pana obtii un aluat spumos.

Intr-o tava speciala de , tapetata cu unt si faina asezi cu lingura aluatul. Umple numai 3/4 din capacitatea formelor de madeleine , deoarece ele vor creste la copt!

Da tava la copt, aproximativ 8-10 minute, respectand conditia ca anterior cuptorul sa fi fost incins.

Cum se servesc madeleinele cu lamaie

Serveste prajiturelele simple sau pudrate cu zahar, dupa ce acestea s-au racit.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului