Ingrediente pentru madlenele aromate
- 180g zahar brun
- 3 oua medii
- 100g unt
- 75 ml lapte
- 300g faina
- 1 plic praf de copt
- ½ linguita sare
- coaja rasa de la o portocala
- ½ fiola esenta de vanilie
- ¼ lingurita scortisoara
- ¼ lingurita nucsoara
Cum se prepara madlenele aromate
Intr-un castron incapator adauga faina, sarea, praful de copt, scortisoara si nucsoara si amesteca bine.
Topeste untul si lasa-l sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei.
Separat, intr-un castron pentru mixer adauga ouale si zaharul si mixeaza bine pana cand compozitia isi dubleaza volumul. Adauga apoi vanilia, coaja de portocala si laptele. La final incorporeaza amestecul de faina si untul topit. Amesteca bine pana obtii o compozitie omogena.
Acopera castronul cu o folie alimentara si lasa-l la frigider timp de 20-25 de minute.
Preincalzeste cuptorul la 180oC si unge tava speciala pentru madlene cu unt.
Adauga compozitia de madlene in tava si coace-le la foc mediu timp de 15-20 de minute sau pana se rumenesc usor.
Cum se servesc madlenele aromate
Madlenele pot fi servite ca atare, pudrate cu zahar sau le poti unge cu dulceata si le poti lipi intre ele.
Sursa foto: daciccool.ro