Merele caramelizate cu branza albastra sunt delicioase si savuroase. Se prepara repede si sunt foarte gustoase. Se servesc cu sos din sirop de artar.

Ingrediente pentru merele caramelizate cu branza albastra


60 grame zahar brun
coaja rasa de la o jumatate de lamaie
75 grame branza albastra
8 curmale uscate
10 grame alune tocate
10 grame unt
4 mere taiate in felii groase
125 grame sirop de artar
125 grame smantana
1 baton de scortisoara.

Cum se prepara merele caramelizate cu branza albastra

Intr-o cratita, amesteca siropul de artar cu smantana si scortisoara. Lasa pe foc pana da in clocot. Da apoi focul mai mic si mai lasa timp de 20 de minute, pana cand sosul se reduce la jumatate. Scoate batonul de scortisoara si lasa sosul sa se raceasca.

Intr-un bol amesteca zaharul brun cu coaja de lamaie, branza, curmalele si alunele. Intr-o tigaie, topeste untul si adauga merele si lasa pe foc 5 - 10 minute. Transfera merele intr-o tava ceramica. Deasupra toarna amestecul branza albastra si da la cuptor pentru 10 minute.

Cum se servesc merele caramelizate cu branza albastra

Merele caramelizate cu branza albastra se servesc cu sosul din sirop de artar.
 

  •   2012-04-11
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii