Merele coapte sunt un desert usor de preparat si foarte aromat. Este potrivit pentru serile racoroase de iarna, atunci cand ai pofta de ceva dulce si aromat. Se servesc ca atare sau cu o cupa de inghetata de vanilie.


Ingrediente pentru mere coapte


  • 4 mere
  • 50 grame zahar brun
  • 10 grame scortisoara
  • 50 grame nuca
  • 50 grame stafide
  • 10 grame unt
  • 150 ml apa.


Cum se prepara merele coapte


Incinge cuptorul la 200 de grade. Spala merele si indeparteaza cotorul. Intr-un bol amesteca zaharul, scortisoara, stafidele si nucile.

Aseaza merele intr-o tava si umple-le cu compozitia de zahar si scortisoara. Peste fiecare mar aseaza o bucata de unt.

Umple tava cu apa fiarta si da la cuptor pentru 40 de minute.


Cum se servesc merele coapte


Merele coapte se servesc ca atare sau cu o cupa de inghetata de vanilie.

  •   2012-01-25
  •  

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.