Vrei un desert sanatos si savuros? Iti propunem o reteta delicioasa de mere coapte umplute cu nuci, stafide si un sos din sirop de artar si suc de mere.
Ingrediente pentru merele coapte cu nuci si stafide:
- 4 mere mari
- 200 ml sirop de artar
- 1 jumatate de ceasca de nuci intregi
- 1 sfert de ceasca de stafide
- 2 linguri de unt nesarat
- inghetata
Cum se prepara merele coapte cu nuci si stafide:
Mai intai preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Spala bine merele, scoate-le miezul si semintele, apoi taie-le putin la baza incat acestea sa stea fixe pe o suprafata plata. Pune-le intr-un vas termorezistent si apoi stropeste-le cu sosul de artar. Umple-le cu nuci si stafide, apoi unge-le cu untul nesarat si pune-le la cuptor pana sa inmoaie, aproximativ 50 de minute.
Pune apoi sosul pe care il obtii intr-o tigaie si lasa-l sa fiarba la foc mediu, circa 4 minute pana se ingroasa. Dupa ce a fiert, toarna-l peste merele coapte.
Cum se servesc merele coapte cu nuci si stafide:
Merele coapte cu nuci si stafide se servesc reci, cu inghetata.
Sursa foto: realsimple.com