Deserturi

#mere #retete #deserturi #mere coapte #sos caramel

Mere coapte cu sos caramel

Merele coapte cu sos caramel reprezinta desertul ideal pentru o zi racoroasa de toamna.


Ingrediente pentru mere coapte cu sos caramel

4 mere galbene

150 ml suc de mere

2 linguri unt topit

Sos caramel

150 g zahar

70 ml apa

1 lingura unt

70 g frisca lichida

1 esenta vanilie

Decor

fulgi migdale

scortisoara

Cum se prepara mere coapte cu sos caramel

Pune merele la copt, intr-o tava mai mica. Toarna peste ele 150 ml de suc de mere si untul topit si lasa-le la cuptor, la 180 de grade, circa 20 de minute.

Intre timp, pregateste sosul caramel. Pune zaharul cu apa rece la topit si lasa-l sa se caramelizeze ( pana ce capata o nuanta usor aramie).

Adauga apoi untul sio incorporeaza-l usor, dupa care toarna frisca lihida. Ia totul de pe foc si amesteca energic, ca sa obtii un sos omogen.

Scoate merele din cuptor, aseaza-le pe un platou, apoi stropeste-le cu sos caramel. Decoreaza acest desert cu scortisoara pudra si fulgi de migdale.

Cum se servesc mere coapte cu sos caramel

Serveste merele usor caldute.

Foto: abachelorandhisgrill.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare