Deserturi

#desert #mere coapte #nuci pecan #suc de rodii

Mere coapte in sos de rodii cu nuci pecan

Merele coapte in sos de rodii cu nuci pecan sunt un desert ideal pentru o cina romantica. Au un miros imbietor, dar si o aroma afrodiziaca, de scortisoara.

Ingrediente pentru merele coapte in sos de rodii cu nuci pecan:

  • 3/4 ceasca nuci tocate
  • o sticla de suc ​​de rodie
  • 3/4 cana de cidru de mere
  • 1/2 cana de zahar brun
  • 1/2 lingurita de scortisoara
  • 1/4 lingurita sare de cuser
  • 1/4 lingurita piper negru
  • 8 mere fara miez
  • 1/4 ceasca de unt, taiat bucati


Cum se prepara merele coapte in sos de rodii cu nuci pecan:

Mai intai prajeste usor nucile pecan. Pune sucul de rodie intr-o cratita si lasa-l sa fiarba aproximativ 20 de minute, pana cand se reduce la 1/3 cana.

Amesteca sucul de rodie ramas dupa fierbere cu cidrul de mere, apoi toarna-l intr-un vas. Amesteca zaharul brun cu urmatoarele trei ingrediente si nucile si umple fiecare mar cu acest amestec. Asaza merele in vasul in care ai turnat sucul de rodie si cidru de mere, uns in prealabil cu unt, apoi da-l la cuptor pentru 10 minute. Din cand in cand mai toarna peste mere suc.

Cum se servesc merele coapte in sos de rodii cu nuci pecan:

Merele coapte in suc de rodii se servesc calde, simple sau garnisite cu zahar.

Sursa foto: myrecipes.com

  •   2013-08-28
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Ana Ionescu

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii