Merele in caramel reprezinta un desert amuzant, pe care il poti face impreuna cu cei mici. Reteta este potrivita in special pentru toamna.
 

Ingrediente pentru merele in caramel
 

  • 6 mere
  • 6 spatule de lemn
  • 400 grame caramel
  • 2 linguri apa
  • 1/2 lingurita extract de vanilie.
     

Cum se prepara merele in caramel
 

Scoate codilele merelor. Infige in ele 3 sferturi din lungimea unei spatule de lemn, ca si cum ai avea o inghetata pe bat. Pune apoi merele pe o hartie de copt acoperita cu o folie de aluminiu unsa cu unei.

Amesteca apa si caramelul intr-o tigaie, la foc mediu. Amesteca pana cand obtii un sos. Adauga vanilia. Apuca merele de spatule si da-le prin tigaia cu sosul de caramel, rasucindu-le pentru a le imbraca in acest sos pe toate partile.
 

Cum se servesc merele in caramel
 

Se servesc dupa ce s-au racit bine.

  •   2011-08-26
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii