Minitartele cu dovleac, scortisoara si sunt ideale pentru sezonul rece, cand ai pofta de ceva dulce si aromat. Se prepara repede si sunt gustoase.

Ingrediente pentru mini , scortisoara si frisca

aluat

200 grame piure de dovleac

50 ml lapte

1 ou

50 grame zahar brun

50 grame zahar alb

5 grame scortisoara

2 grame ghimbir

2 grame cuisoare

2 grame nucsoara.

Pentru glazura:

20 grame nuci

20 grame zahar brun

10 grame unt.

Pentru frisca:

200 grame smantana pentru frisca

zahar pudra

5 ml vanilie

5 grame scortisoara.

Cum se prepara minitartele cu dovleac, scortisoara si frisca

Intr-un bol amesteca dovleacul cu laptele, oul, zaharul brun, zaharul alb, scortisoara, ghimbir, cuisoare si nucsoara.

Cu ajutorul unui mixer amesteca nuca cu zaharul brun si untul pana obtii o pasta fina. In alt bol amesteca smantana cu zaharul pudra, vanilia si scortisoara si da la frigider.

Unge o tava cu forma de mini tarta cu unt si aseaza in forme alautul. In fiecare mini tarta pune cate o lingura din compozitia cu dovleac. Presara apoi cate o lingurita din glazura cu nuca.

Da tava la cuptor pentru 20 de minute. Lasa apoi sa se raceasca.

Cum se servesc minitartele cu dovleac, scortisoara si frisca

Minitartele cu dovleac si scortisoara se servesc cu frisca pe deasupra.
 

  •   2012-02-13
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii