Deserturi

#ciocolata #oua #rom

Mousse de ciocolata

Mousse-ul de ciocolata se prepara repede si este foarte gustos. Pentru aceasta reteta poti inlocui romul cu lichior de portocale, pentru un gust aromat si care sa iit iaminteasca de copilarie.
 

Ingrediente pentru
 

  • 200 grame ciocolata menajera
  • 6 oua, separate in si galbenusuri
  • 30 ml rom.
     

Cum se prepara mousse-ul de ciocolata
 

In vas pus la bain marie topeste ciocolata. Cand s-a topit, ia cratita de pe foc si adaiga galbenusurile de ou peste ciocolata. Amesteca cu ajutorul unui mixer .

Adauha apoi romul. Intr-un bol separat amesteca bine albusurile de ou pana obtii o puma . Incorporeaza treptat albusul in compozitia cu ciocolata. Amesteca totul bine.

Toarna compozitia in pahare si da-le la rece pentru 4 - 5 ore.
 

Cum se serveste mousse-ul de ciocolata
 

Mousse-ul de ciocolata se serveste rece.

  •   2011-01-12
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii