Ingrediente pentru mucenicii dobrogeni
- 500g mucenici
- 3 litri apa
- 400g zahar
- esenta de rom
- o pastaie vanilie
- coaja rasa de la o lamaie
- coaja rasa de la o portocala
- 1/2 lingurita sare
- 300g nuca
- scortisoara
- 2 plicuri zahar vanilat
Cum se prepara mucenicii dobrogeni
Pune la fiert apa cu sarea. Cand da in clocot adauga mucenicii si pastaia de vanilie taiata in jumatate, pe lungime. Lasa mucenicii sa fiarba pana se inmoaie. Adauga apoi zaharul. Poti adauga mai mult sau mai putin, in functie de gust. Mai lasa totul sa fiarba doua minute. Stinge focul si adauga romul si coaja de lamaie si de portocala.
In timp de mucenicii fierb, verifica nucile sa nu aiba coji si adauga-le la cuptor timp de cateva minute. Lasa-le apoi sa se raceasca si toaca-le marunt. Amesteca-le cu zaharul vanilat si asauga scortisoara dupa gust.
Cum se servesc mucenicii dobrogeni
Mucencii dobrogeni se servesc cu amestecul de nuca pe deasupra.
Sursa foto: libertatea.ro