Ingrediente pentru mucenici in sos de scortisoara
- 500 g de faina
- 250 ml de apa
- 50 ml de ulei vegetal
- sare
- 3 l de apa
- 8-10 linguri de zahar
- 2 plicuri de zahar vanilat
- 4 lingurite de praf de scortisoara
- 2 lingurite de cacao
- coaja rasa de la o lamaie
- 2 cesti de nuca macinata
- esenta de rom
Cum se prepara mucenicii in sos de scortisoara
Amesteca faina cu cei 250 ml de apa, cu uleiul si cu putina sare si framanta timp de 10 minute, pana cand obtii o coca omogena. Dupa ce l-ai lasat sa se odihneasca, intinde aluatul intr-o tava si decupeaza mucenicii cu ajutorul unei forme speciale. Lasa-i la uscat minim 8 ore si apoi coace-i timp de 10-15 minute in cuptorul preincalzit la 150 de grade.
Fierbe-i apoi in cei 3 l de apa si dupa aproximativ 20 de minute adauga zaharul, zaharul vanilat, esenta de rom si nuca macinata. Dupa cateva clocote, adauga si coaja de lamaie, scortisoara si praful de cacao.
Cum se servesc mucenicii in sos de scortisoara
Mucenicii in sos de scortisoara se servesc in boluri adanci sau cani pentru supa, dupa ce s-au racit, asezonati cu nuca macinata. Pofta buna!
Sursa foto: laverainbucatarie.blogspot.com