Muffins cu nuci si crema de cafea este un desert extrem de apreciat de toti iubitorii licorii aromate.

Ingrediente pentru muffins cu nuci si crema de cafea

Pentru blat

100 g unt, moale

100 zahar brun

2 oua

100 g faina cu agent de creste

2 lingurite ness

100 ml apa

25 g nuca taiata

Pentru crema

200 g mascarpone

2 linguri zahar

2 lingurite nes

Cum se prepara muffins cu nuci si crema de cafea

Bate untul moale, la temperatura camerei cu zaharul, faina, ouale si un amestec din cafea solubila si 100 ml apa calduta. Incorporeaza apoi nucile taiate si faina cernuta.

Intr-o tava speciala de briose , tapetata cu hartii suport, pune cu lingura aluatul, cam 3/4 din capacitate. Da tava la copt, la foc mic, 20-25 de minute, avand grija sa nu deschizi usa cuptorului prea des.

Intre timp, pregateste crema mascarpone. Pune intr-un bol mascarpone, adauga 2 lingurite ness si zaharul si mixeaza bine, pana cand iti va rezulta o spuma.

Dupa ce muffins-urile se coc, le lasi la racit, pe un gratar special.

Cum se servesc muffins cu nuci si crema de cafea

Acoperi prajiturelele cu crema de cafea si decorezi dupa inspiratie, cu nuca, bombonele decorative, fulgi de ciocolata.

Foto: cozydelicious.com
 

  •   2012-03-21
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Alina Paduraru

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii