Deserturi

# retete halloween #briose #halloween #muffins

Muffins de Halloween

In ultimii ani, celebra sarbatoare de Halloween a fost imprumtata si la noi, asa ca ti-am pregatit cateva retete pe care sa le testezi cu cei mici.


Ingrediente pentru muffins de Halloween


Aluat

 

  • 3 oua
  • 300 g faina alba
  • 180 g zaahar
  • 100 ml ulei
  • 1/2 plic praf de copt


Decor

 

  • 150 g zahar tos
  • coloranti alimentari
  • 2-3 linguri gem caise
  • marshmallows (bezele gumate)


Cum se prepara muffins de Halloween


Pregateste mai intai niste muffins simple.

Pentru aluat este nevoie sa amesteci ingredientele uscate deoparte si cele lichide de cealalta parte. Ulterio omogenizezi cele doua amestecuri, apoi aluatul il torni in formele speciale de muffins (tapetate cu hartiute de copt) si dai totul la copt, la foc mediu, circa 25 de minute. Lasa prajiturelele la racit.

Pregateste zaharul colorat. In cateva pungute, imparte zaharul tos, apoi in fiecare din acestea pune cate o picatura de colorant. Prinde punguta la gura, apoi agit-o bine, ca sa se coloreze tot zaharul.

Unge muffinsurile cu gem, apoi presara peste ele zahar colorat. Deasupra aseaza masrhmallows, in mijlociul carora desenezi un punct negru (cu creion alimentar), care sa semene cu un ochi.


Cum se servesc muffins de Halloween


Serveste muffinsurile ca atare.

Sursa foto: thedecoratedcookie.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului