Daca tocmai cauti o reteta noua de prajituri, poti alege o reteta de negrese cu branza. Este un preparat gustos, atractiv si destul de usor de facut.
 

Ingrediente pentru negrese cu branza
 

  • 1 pachet branza cremoasa, moale
  • ¼ cana zahar alb
  • 1 ou
  • 2 cani fulgi de ciocolata
  • ¼ cana unt
  • ½ cana zahar alb
  • 2 oua
  • 2/3 cana faina
  • ½ lingurita praf de copt
  • ¼ lingurita sare.
     

Cum se prepara negresele cu branza
 

Incalzeste cuptorul la 175 grade Celsius si pregateste o tava unsa cu unt.

Pune intr-un castron branza cu ¼ cana zahar si cu 1 ou si foloseste un mixer pentru a amesteca bine compozitia. Apoi adauga in ea 1 cana de fulgi de ciocolata.

Pune apoi intr-un bain marie untul cu o alta cana de fulgi de ciocolata si amesteca pana cand acestea se combina . Adauga apoi ½ cana zahar si 2 oua. Amesteca apoi faina, praful de copt si sarea. Adauga-le apoi in ciocolata si amesteca pentru omogenizare.

Intinde in tigaie un strat de compozitie de ciocolata. Intinde peste el un strat de compozitie de branza. Apoi alt strat de ciocolata si tot asa. La final poti folosi un cutit pentru a cresta suprafata si a combina cele doua straturi, dand un aspect de marmorat.

Pune prajitura la cuptor pentru 30 de minute. Prajitura ar trebui sa fie gata cand marginea sa este bine facuta si s-a indepartat putin de marginea tavii.
 

Cum se serveste negresa cu branza
 

Se lasa sa ajunga la temperatura camerei, apoi se pune in frigider. Se serveste rece, taiata in cubulete sau in forma dorita.

  •   2011-06-24
  •  

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.