Negresele cu caramel si bezea sunt foarte gustoase si usor de preparat. Sunt ideale pentru petreceri, dar si pentru momentele cand ai pofta de ceva dulce.

Ingrediente pentru negresele cu caramel si bezea


100 grame unt
60 grame ciocolata neagra
150 grame zahar
sare
2 oua
5 ml extract de vanilie
65 grame faina
100 grame nuci 80 grame ciocolata alba
100 grame mini bezele
10 caramele taiate in cubulete
20 grame smantana.

Cum se prepara negresele cu caramel si bezea

Intr-o cratita topeste untul si ciocolata pana obtii o crema fina. Ia de pe foc si aduga zaharul si sarea. Incorporeaza apoi pe rand si ouale, amestecand bine. Adauga vanilia si faina.

Toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si presara pe deasupra nucile. Da la cuptor pentur 20 de minute. Scoate tava si presara pe deasupra ciocolata alba si bezeaua. Da din nou tava la cuptor pentru 5 minute.

Lasa apoi sa se raceasca. Intr-o cratita amesteca caramelele cu smantana si torana sosul peste negresa. Cand prajitura s-a racit, taie in patratele.

Cum se servesc negresele cu caramel si bezea

Negresele cu caramel si bezea se servesc ca atare.
 

  •   2012-04-26
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii