Ingrediente
- 600 g faina
- 30 g drojdie
- 350 ml lapte cald
- 80 g unt topit
- 1 praf de sare
- 1 ou intreg si doua galbenusuri
- 3 linguri zahar
- esenta de vanilie (dupa gust)
- coaja de la o jumatate de lamaie
- coaja de la o jumatate de portocala
- Alte ingrediente necesare:
- unt topit pentru uns gogosile
Mod de preparare:
Incalzeste laptele si adauga zaharul in acesta si amesteca bine pana cand se topeste. Adauga apoi drojdia si continua sa amesteci. Ai grija ca laptele sa nu fie fierbinte cand adaugi drojdia.
Intre timp pune faina intr-un castron incapator. Adauga sarea, oul si cele doua galbenusuri, coaja de lamaie si de portocala, esenta de vanilie si incepe sa framanti aluatul adaugand cate putin lapte. La final adauga untul topit, putin cate putin. Framanta pana cand obtii un aluat omogen. Acopera apoi bilul cu un prosop si lasa aluatul la dopsit timp de 30 de minute.
Intinde apoi aluatul la o grosime de 0,5-1 cm si taie gogosile cu ajutorul unui pahar sau a uneo forme rotunde.
Adauga gogosile intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Unge-le cu unt topit si lasa-le sa se dospeasca timp de 10-20 de minute, apoi adauga tava in cuptor. Coace gogosile timp de 25 de minute la 180 de grade Celsius.
Serveste gogosile calde, cu gem, crema de ciocolata sau orice alt topping doresti.