Orezul cu lapte si caise este unul din deserturile usoare, de vara. Pentru o prezentare deosebita, poti alege sa servesti acest desert in cupe de inghetata.

Ingrediente pentru orez cu lapte si caise

400 ml orez

150 ml apa

100 g orez

2 linguri zahar

1 sticluta esenta vanilie (10 ml)

1/2 kg caise

100 ml smantana lichida

3 linguri zahar brun

40 ml lichior caise

Cum se prepara orez cu lapte si caise

Amesteca laptele cu apa si pune-le la fiert, adauga esenta de vanilie si orezul spalat. Lasa totul sa fiarba, circa 30 de minute. Adauga zaharul, apoi lasa totul sa se raceasca.

Taie caisele in jumatati sau sferrturi, apoi pune-le la fiert cu lichior si zahar, sa se caramelizeze. Bate smantana si incorporeaz-o in orez.

Aseaza orezul si caisele in straturi alternative, in cupe.

Cum se serveste orez cu lapte si caise

Serveste orezul rece, de la frigider.

Foto:kitchenwithlove.com
 

  •   2012-08-24
  •  

Articol scris de

Alina Paduraru

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.