Daca iti place ciocolata si vrei ca Pastele acesta sa faci ceva deosebit, poti incerca ouale de ciocolata. Suna complicat? Nici pe departe. Usor de preparat, fara prea multe ingrediente si un rezultat care o sa-i dea gata in special pentru cei mici.

Inainte de a a ne apuca de treaba trebuie sa hotaram ce forme vom folosi: din comert sau “naturale”, facute din coji de oua . Pentru formele din comert treaba este simpla, insa mai jos veti afla ce trebuie sa faceti pentru a obtine forme din oua.
 

Ingrediente pentru ouale de ciocolata:
 

  • Oua
  • Ciocolata de menaj (cu un procent ridicat de cacao)
  • Crema (dupa preferinte).


Cum se prepara ouale de ciocolata:
 

Pregatiti-va din timp si aveti grija cum spargeti ouale pe care le folositi pentru o compozitie la care nu trebuie sa separati albusul de galbenus.

Spargem oul usor la capatul gros si facem o gaura nu prea mare, apoi scuturam putin ca sa cada continutul. Spalam coaja bine in interior si exterior cu apa calda, dupa care il lasam la uscat cu gura in jos.

Topim ciocolata de menaj si o turnam cu lingurita in interiorul oului in timp ce-l rasucim usor pentru ca ciocolata sa se intinda peste tot. Dupa ce am terminat cu ciocolata, lasam ouale la uscat. Le putem aseza cu gura in sus intr-un carton de oua, dar sa nu uitam sa le mai rasucim din cand. Daca nu le vom rasuci, atunci toata ciocolata se va duce la baza. Este recomandat sa turnam 2, poate chiar 3 straturi de ciocolata, pentru a reduce din fragilitate.

Nota: Nu trebuie sa grabim procesul de racire prin introducerea acestora in frigider. Dupa ce sunt scoase din frigider, ouale fac condens , iar ciocolata se va topi. Cel mai bine asteptam o ora pana ajung la temperatura camerei.

Ca sa adaugam crema este bine sa folosim o seringa pentru frisca. In felul acesta tot continutul oului va fi plin, fara goluri de aer. Crema poate fi dupa gustul fiecaruia: de ciocolata, de vanilie , cu nuca, arahide sau migdale. Putem folosi atat crema din comert cat si crema preparata de in casa.

Dupa ce am adaugat crema este bine sa facem un capac tot din ciocolata topita, pentru un aspect mai placut si uniform. Astfel, nu umplem ouale cu varf. Lasam putin spatiu pentru a pune capacul. Dupa ce am turnat capacul, lasam putin sa se intareasca. Dupa ce se intaresc, le decojim cu mare grija. Cu cat este ciocolata mai intarita, cu atat se desfac mai usor.

Pentru un aspect mai placut, le putem orna cu ciocolata alba sau glazura.
 

Cum se servesc ouale de ciocolata:
 

Puse frumos intr-un cosulet alaturi de celelalte bunataturi din seara de Paste, ouala de ciocolata cu siguranta vor face senzatie si, dupa cum am spus mai sus, ii vor incainta atat pe cei mici, cat si pe cei mari.
 

  •   2010-03-12
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Remus Barbu

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii