Deserturi

#oua #oua de ciocolata #unt de arahide #retete paste #oua paste

Oua de ciocolata umplute cu unt de arahide

Traditia oualelor vopsite dateaza de peste 2500 de ani, mai precis de pe vremea cand vechii persi pictau oua pentru sarbatoarea Anului Nou, Nowrooz. La inceput erau folosite pentru vopsit doar oua de gaina , insa cu timpul, ouale de ciocolata au devenit un simbol la fel de cautat si indragit al Pastelui.


Ingrediente pentru oua de ciocolata umplute cu unt de arahide :

 

  • 900 g de zahar
  • 150 g de unt
  • 250 g crema de branza
  • 1 ½ ceasca de unt de arahide
  • 1 ½ lingura de praf de vanilie
  • ½ lingura de sare
  • 350 g de fulgi de ciocolata
  • Hartie cerata
  • Scobitori
  • Cupe hartie.

 

Cum se prepara ouale de ciocolata umplute cu unt de arahide:

 

  • Intr-un bol sau cratita de marime medie amesteca zaharul cu untul si crema de branza. Apoi adauga untul de arahide, praful de vanilie si sarea si amesteca bine pana se omogenizeaza.
     
  • Lasa amestecul la frigider timp de 1 ora ca sa se intareasca.
     
  • Modeleaza oua de dimensiuni mici din amestecul scos din frigider si cand sunt gata, pune-le din nou la racit timp de 1 ora.
     
  • Pune fulgii de ciocolata intr-un bol la microunde pana se topesc. Fulgii de ciocolata se pot topi si intr-o cratita la foc mic, amestecand continuu.
     
  • Acopera o tava cu hartie cerata si scoate ouale deja modelate din frigider.
     
  • Infige o scobitoare in ouale scoase din frigider si scufunda-le in ciocolata topita, apoi aseaza-le pe tava acoperita in prealabil cu hartie cerata.
     
  • Pune tava la frigider si lasa sa se intareasca stratul de ciocolata de pe oua. Pentru pastrare, poti aseza ouale de ciocolata in cupe de hartie.
     

Cum se servesc ouale de ciocolata umplute cu unt de arahide:

 

Se servesc dupa ce au stat la rece 1-2 ore si s-au intarit bine.

Pofta buna!

  •   2010-03-06
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Diana Andrei

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii