Deserturi

#retete paste #oua paste #retete de oua #retete oua

Oua de Paste cu cirese

Ouale de Paste cu cirese sunt un desert delicios pe care il poti servi la masa speciala de Paste. Ciresele si crema de vanilie cu nuci le vor da acestora un gust deosebit de al altor tipuri de oua pe care le-ai pegatit pana acum, iar modul simplu de preparare te va face sa le alegi si alta data.
 

Ingrediente pentru ouale de Paste cu cirese:

 

  • 0,5 cani lapte
  • 0,25 cani unt sau margarina
  • 2 pachete de mix de budinca de vanilie (care sa nu fie pentru budinca instant)
  • 1 borcan mic de compot de cirese
  • 1 cana de nuci taiate marunt
  • 450 - 600 de grame de zahar
  • 450 de grame de ciocolata, topita.
     

Cum se prepara ouale de Paste cu cirese:
 

Scoate ciresele din compot, taie-le in jumatati si lasa-le sa se scurga pe prosoape de hartie .

Intr-o tigaie potrivita pusa la foc mic amesteca laptele cu untul si praful de budinca, pana cand rezulta o crema omogena.

Ia tigaia de pe foc si adauga ciresele, nucile si zahar, astfel incat sa rezulte o compozitie groasa .

Formeaza din aceasta compozitie 8-10 bile, modelandu-le sub forma de oua. Pentru aceasta operatiune ar fi indicat sa ai mainile unse cu unt.

Intr-o tava pentru prajituri, peste care ai pus o hartie pentru copt sau o hartie ceruita.

Da tava la racoare , pentru cateva ore, pana cand ouale se intaresc.

Topeste ciocolata, insa ai grija sa nu o arzi.

Toarna ciocolata peste oua ori inmoaie fiecare ou in crema de ciocolata.
 

Cum se servesc ouale de Paste cu cirese:

 

Se servesc reci.


Pofta buna!
 

  •   2010-03-19
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Diana Andrei

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii