Ingrediente pentru painea cu prune si banane
- 150 grame piure de prune
- 3 banane
- 250 grame zahar
- 150 ml apa
- extract de vanilie
- 500 grame faina
- praf de copt
- bicarbonat de sodiu
- sare
- 50 ml zer.
Cum se prepara painea cu prune si banane
Intr-un bol, amesteca piureul de prune cu zahar, apa si vanilie. Amesteca bine toate ingredientele. Adauga si bananele faramitate.
Intr-un alt bol, amesteca faina cu praf de copt, bicarbonat de sodiu si sare. Adauga mixtura de faina peste compozitia cu prune si banane. Adauga treptat si zerul. Amesteca totul bine.
Toarna compozitia in tava de copt. Da tava la cuptor, timp de 60 de minute. Scoate painea din cuptor si lasa sa se raceasca inainte de a o portiona. Pentru o aroma mai intensa, lasa painea sa se raceasca peste noapte.