Deserturi

# pandispan cu crema de lamaie #pandispan #dulciuri

Pandispan cu crema de lamaie

Atunci cand vrei sa le oferi celor dragi un moment de rasfat, o surpriza delicioasa este o alegere mai mult decat inspirata. Nimeni nu poate refuza un desert gustos, iar starea de bine pe care o resimti dupa ce ai savurat un asemenea deliciu nu are egal. Binecunoscutul pandispan se regaseste in fruntea listei multor iubitori de dulce si, odata ce il vei degusta, mai mult ca sigur te vei vedea nevoit sa ceri si o a doua portie!

Ingrediente pandispan:

  • 7 oua medii
  • 210 g faina
  • 210 g zahar
  • ½ lingurita sare

Mod de preparare pandispan:

Toate ingredientele se cantaresc si se pastreaza la temperatura camerei pentru aproximativ 15 minute inainte de gatire. Cuptorul se preincalzeste pentru 10 minute la 170°C.

Mixam ouale cu zaharul si un varf de sare pana cand compozitia isi tripleaza volumul si se deschide la culoare. Adaugam putin cate putin faina cernuta si amestecam cu paleta, cu mare grija, de jos in sus, dinspre centru spre exterior, pana terminam faina. Asezam aluatul intr-o forma tapetata cu unt  si faina si nivelam cu foarte mare grija suprafata. Apoi lovim forma de masa de cateva ori ca sa eliminam excesul de aer acumulat de aluat. Introducem pandispanul in cuptor pentru 20-25 minute. Cand pandispanul este auriu si se desprinde singur de pe marginea formei atunci este gata. Il rasturnam cu grija pe un gratar  si il lasam sa se raceasca complet dupa care il puteti taia si servii cu crema de lamaie. 

Ingrediente crema de lamaie

  • 125 ml suc lamaie (de la 2-3 lamai)
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 150 gr zahar
  • 150 g unt premium Koliba
  • doua galbenusuri de ou
  • doua oua intregi
     

Mod de preparare crema de lamaie:

Se pune o oala cu apa pe foc si deasupra ei se pune un bol (de sticla sau inox), avand grija ca fundul bolului sa nu atinga apa. Se amesteca zaharul cu coaja rasa de lamaie. Se adauga sucul de lamaie, ouale si galbenusurile. Se toarna compozitia obtinuta in bolul de pe oala. Cu telul amestecati: la inceput incet, apoi, pe masura ce simtiti ca se ingroasa, un pic mai repede. Amestecati pana aveti consistenta unei creme, iar urmele telului raman vizibile prin crema. Mutati crema inapoi in robotul curat. Lasati cam 3 minute sa se raceasca. Taiati untul premium KOLIBA cubulete. Porniti robotul pe viteza mica si incet incepeti sa adaugati cuburile de unt. Cand ati terminat de incorporat untul, porniti robotul la viteza mare si mixati sa se aereze bine crema.

Dupa 30 minute se poate orna pandispanul si poate fi servit.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului