Panna cotta cu fructe de padure este un desert delicat si sofisticat. Se prepara rapid si este ideal pentru zilele calduroase de vara cand ai invitati. O poti servi cu fructe de padure proaspete si inghetata de vanilie.
Ingrediente pentru panna cotta cu fructe de padure
15 foi de gelatina
apa rece
450 ml smantana
225 ml lapte
115 grame zahar
2 ml esenta de vanilie
400 grame fructe de padure
20 grame zahar.
Cum se prepara panna cotta cu fructe de padure
Inmoaie gelatina in 3 linguri de apa rece. Lasa la inmuiat timp de 5 minute. Dizolva apoi gelatina la baie marina. Intr-o cratita amesteca smantana, zaharul, laptele si vanilia. Lasa pe foc pana zaharul se dizolva complet. Ai grija ca amestecul sa nu inceapa sa fiarba.
Adauga apoi gelatina dizolvata si amesteca bine. Toarna compozitia intr-un bol si lasa sa se raceasca. Cand s-a racit complet, da la frigider pentru 2 ore.
Pentru sosul de fructe de padure, adauga aproape toate fructele intr-o cratita. Adauga zaharul si lasa pe foc pana da in clocot. Ia apoi de pe foc si tranfera intr-un blender. Amesteca bine.
Cum se serveste panna cotta cu fructe de padure
Panna cotta cu fructe de padure se serveste ca atare, garnisista cu piureul din fructe de padure. Poti adauga deasupra si cateva fructe de padure.
#retete #fructe #fructe de padure #deserturi #panna cotta
Panna cotta cu fructe de padure
Panna cotta cu fructe de padure Panna cotta cu fructe de padure este un desert delicat si sofisticat. Se prepara rapid si este ideal pentru zilele calduroase de vara cand ai invitati. O poti servi cu fructe de padure proaspete si inghetata de vanilie.- 2012-07-30 2012-07-30
Articole din deserturi
Sfatul expertului
Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa
Cauta-ti perechea
Sfatul expertului
Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu