Panna cotta cu fructe de padure este un desert delicat si sofisticat. Se prepara rapid si este ideal pentru zilele calduroase de vara cand ai invitati. O poti servi cu fructe de padure proaspete si inghetata de vanilie.

Ingrediente pentru panna cotta cu fructe de padure


15 foi de gelatina
apa rece
450 ml smantana
225 ml lapte
115 grame zahar
2 ml esenta de vanilie
400 grame fructe de padure
20 grame zahar.

Cum se prepara panna cotta cu fructe de padure

Inmoaie gelatina in 3 linguri de apa rece. Lasa la inmuiat timp de 5 minute. Dizolva apoi gelatina la baie marina. Intr-o cratita amesteca smantana, zaharul, laptele si vanilia. Lasa pe foc pana zaharul se dizolva complet. Ai grija ca amestecul sa nu inceapa sa fiarba.

Adauga apoi gelatina dizolvata si amesteca bine. Toarna compozitia intr-un bol si lasa sa se raceasca. Cand s-a racit complet, da la frigider pentru 2 ore.

Pentru sosul de fructe de padure, adauga aproape toate fructele intr-o cratita. Adauga zaharul si lasa pe foc pana da in clocot. Ia apoi de pe foc si tranfera intr-un blender. Amesteca bine.

Cum se serveste panna cotta cu fructe de padure

Panna cotta cu fructe de padure se serveste ca atare, garnisista cu piureul din fructe de padure. Poti adauga deasupra si cateva fructe de padure.
 

  •   2012-07-30
  •  

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.