Parfe-ul este o inghetata care contine frisca. Este desertul ideal pentru zilele toride de vara.
Ingrediente pentru parfe de fructe
150 ml lapte dulce
150 g zahar tos
250 g zmeura
350 g frisca
2 oua
Cum se prepara parfe de fructe
Toarna zaharul in lapte si tine zaharul pe foc mic, pana cand se dizolva. Ia amestecul de pe foc, adauga ouale batute bine, amestecand fara intrerupere, apoi pune din nou vasul pe foc mic si lasa-l la fiert pana la ingrosarea amestecului.
Lasa compozitia la racit, apoi amestec-o cu fructele zdrobite, fara seminte. Adauga si frisca, omogenizeaza amestecul si rastoarna totul in forme mici. Lasa inghetata la congelator, circa doua ore.
Cum se serveste parfe cu fructe
Serveste parfe-ul decorat cu fructe, frisca sau toping de fructe de padure.
Reteta prezentata este pentru patru persoane. Poti micsora sau mari cantitatea de ingrediente, in functie de caz.
Foto: dana2dor.blogspot.com
#retete #fructe #deserturi #parfe #parfe de fructe
Parfe de fructe
Parfe de fructe Parfe-ul este o inghetata care contine frisca. Este desertul ideal pentru zilele toride de vara.- 2012-05-02 2012-05-02
Articole din deserturi
Sfatul expertului
Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz
Cauta-ti perechea
Sfatul expertului
Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz