Parfe-ul este o inghetata care contine frisca. Este desertul ideal pentru zilele toride de vara.

Ingrediente pentru parfe de fructe

150 ml lapte dulce

150 g zahar tos

250 g zmeura

350 g frisca

2 oua

Cum se prepara parfe de fructe

Toarna zaharul in lapte si tine zaharul pe foc mic, pana cand se dizolva. Ia amestecul de pe foc, adauga ouale batute bine, amestecand fara intrerupere, apoi pune din nou vasul pe foc mic si lasa-l la fiert pana la ingrosarea amestecului.

Lasa compozitia la racit, apoi amestec-o cu fructele zdrobite, fara seminte. Adauga si frisca, omogenizeaza amestecul si rastoarna totul in forme mici. Lasa inghetata la congelator, circa doua ore.

Cum se serveste parfe cu fructe

Serveste parfe-ul decorat cu fructe, frisca sau toping de fructe de padure.

Reteta prezentata este pentru patru persoane. Poti micsora sau mari cantitatea de ingrediente, in functie de caz.

Foto: dana2dor.blogspot.com
 

  •   2012-05-02
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Alina Paduraru

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii