Deserturi

#pasca cu fructe exotice #pasca #pasca cu fructe #paste #retete paste

Pasca cu fructe exotice

An de an, fiecare persoana incearca sa pastreze traditia de Pasti prin bucatele specifice acestei sarbatori. Daca vrei insa sa aduci o nota de originalitate mancarurilor tale, dar in acelasi timp sa pastrezi esenta traditiilor de Paste, incearca sa inlocuiesti clasica pasca cu branza cu o pasca cu fructe exotice. Cu un gust absolut special, pasca cu fructe exotice va fi preparatul cu care iti vei surprinde fara indoiala invitatii.

 

Ingrediente pentru pasca cu fructe

 

  • Pentru aluat: 500 g faina; 4 oua; 200 ml lapte ; 100 g unt; o lingurita de drojdie uscata; 100 g zahar; esente de rom, vanilie.
     
  • Pentru umplutura: doua portocale, un mango, o jumatate de ananas, 10 linguri de zahar, 5 albusuri. Daca nu iti sunt la indemana fructele proaspete, poti apela si la ajutorul fructelor din compot. De asemenea, fructele exotice se pot schimba dupa preferinte.

 

Cum se prepara pasca cu fructe

 

Se framanta aluatul, la fel ca in cazul cozonacului, amestecand bine timp de cateva minute toate ingredientele recomandate. Dupa aceea, compozitia acoperita cu un prosop de panza se lasa la dospit, aproximativ doua ore.

Dupa ce aluatul „a crescut”, imparte-l in mai multe bucati:

  • O bucata mai mare ca o foaie, cu o grosime de 2cm, pentru partea de jos; aceasta serveste drept baza;
     
  • O bucata realizata din doua suvite de aluat impletite, care se aseaza pe marginea cratitei asemeni unei coronite;
     
  • O bucata de aluat din care se fac patru suvite de grosimea unui creion, care se vor prinde la un capat si se vor incrusisa pana la celalalt capat. Acest model poate sa difere in functie de preferintele pe care le ai.

Inainte de a aseza aluatul, unge cratita rotunda in care vei coace pasca cu putin unt.

Umplutura pentru pasca se prepara foarte usor. Se bat albusurile spuma, dupa aceea se adauga zaharul, iar apoi se mai bate in continuare timp de 2-3 minute. Se adauga fructele amestecand usor, iar compozitia rezultata se toarna peste aluatul din tava.

Pasca se introduce la cuptor timp de 40-50 de minute si se coace ca orice cozonac. Dupa 30 de minute de coacere, verifica totusi daca aceasta s-a rumenit si daca este nevoie, mai roteste cratita.

 

Cum se serveste pasca cu fructe exotice

 

Acest desert delicios de Pasti se serveste rece. Pentru un gust mai deosebit se poate turna deasupra un strat de frisca.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului