Crezi ca nimic nu poate inlocui gustul pascai traditionale cu branza? Asteapta doar sa gusti o bucata din pasca cu nuci si iti vei schimba imediat parerea. Mai mult decat atat, ai sansa sa incerci o reteta noua, delicioasa si sa renunti, macar anul acesta, la pasca traditionala .
Ingredientele de care ai nevoie pentru pasca cu nuci
Pentru aluat
- ½ kg faina
- O lingura de drojdie
- 100 gr zahar
- 500 gr unt
- 5 linguri de ulei
- 250 ml lapte
- 3 galbenusuri
- 1 esenta de rom
- 1 praf de sare.
Pentru umplutura
- 5 – 6 oua
- 1 lingurita coaja de lamaie
- 2 cani de nuci macinate
- 4 linguri de zahar pudra
- 1 lingurita esenta de vanilie.
Cum se prepara pasca cu nuci
Se incalzeste laptele pe aragaz, dupa care se adauga peste el 3 linguri de zahar si drojdia si 3 linguri de faina, dupa care se acopera si se lasa la racit.
Se amesteca bine galbenusurile cu un praf de sare, iar pe parcurs se adauga zaharul in ploaie.
Intr-un bol mare de plastic se pune faina, peste care se toarna laptele racit amestecat cu drojdia.
Se framanta bine timp de 10 – 15 minute, timp in care se adauga pe rand uleiul, esenta de rom si untul topit apoi se lasa la crescut.
Dupa ce a crescut suficient, se intinde o foaie de luat si se aseaza in tava unsa cu unt.
Se prepara umplutura: se freaca galbenusurile, se adauga treptat zaharul pudra, coaja de lamaie, zaharul vanilat, esenta de vanilie, albusurile batute spuma si apoi nucile si se amesteca inca doua minute.
Aceasta compozitie se toarna peste aluatul din tava.
Optional se pot impleti doua "snururi" de aluat care se pot pune pe marginea tavei si se pot unge cu galbenus de ou.
Tava se tine la cuptor, la foc mic, aproximativ o ora.