Deserturi

#retete paste #pasca cu sirop #pasca

Pasca cu sirop

Pasca cu sirop este buna de te lingi pe degete. Umplutura de branza cu stafide si aluatul imbibat cu sirop dulce o fac numai buna de a fi servita in zilele de Pasti.

Ingrediente pentru pasca cu sirop:
 

Umplutura:

  • 450 de grame de branza
  • 3 oua, de la care vei folosi doar galbenusul
  • 1 paharel de smantana
  • 100 de grame de gris
  • Un pumn de stafide


Aluat:

  • 1 kilogram faina
  • 0,5 litri lapte
  • 3 oua, de la care vei folosi doar galbenusul
  • 1-2 pliculete drojdie sau 25 de grame de drojdie proaspata
  • 200 g unt
  • Un pumn de stafide
  • 1 lingurita sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja rasa de la o portocala
  • 150 g zahar
  • 2 linguri untura pentru uns


Sirop:

  • 150 mililitri de apa
  • 350 grame zahar.
     

Cum se prepara pasca cu sirop:
 

1 Pregateste intai aluatul:

Intr-un vas amesteca drojdia cu doua linguri de zahar, o cescuta de lapte caldut si o lingura de faina. Dupa ce amesteci bine, ca sa se dizolve zaharul, las-o deoparte, pentru ca drojdia sa inceapa sa actioneze.
 

Amesteca restul de lapte cu sare, vanilia, coaja rasa de portocala, stafidele si 100 de grame de zahar si bate-le langa o sursa de caldura.
 

Adauga apoi faina si amesteca bine.
 

Incorporeaza si cele 3 galbenusuri si amestecul cu drojdie, amestecand bine.
 

Topeste untul si adauga-l pe rand peste compozitie, incepand sa framanti cu mana . Framanta pentru cel putin o jumatate de ora, apoi lasa aluatul la crescut pentru cel putin o ora.


2 Prepara umplutura:

Amesteca branza, care ar fi bine sa fie de vaci, cu cele trei galbenusuri.
 

Adauga smantana, grisul si apoi stafidele, amestecand bine.

 

Dupa ce a crescut coca, mai framant-o pentru 5 minute, apoi imparte-o in doua.
 

Pe fiecare foaie pune umplutura si ruleaza-le.
 

Unge o tava mare cu ulei sau untura si las-o sa stea la cald. Impleteste rulourile pe care le-ai facut si aseaza-le in tava.
 

Pune tava la un loc calduros pentru 10-15 minute, apoi da-o la cuptor la foc iute, pentru aproximativ 35-40 de minute.
 

Cat timp tii pasca la copt, pregateste siropul de apa cu zahar. Pune la fiert apa si zaharul, lasandu-le sa fiarba pana se topeste zaharul. Ia-l apoi de pe foc si lasa-l sa se raceasca.
 

Scoate pasca din cuptor, toarna peste ea jumatate din sirop. Da-o inapoi in cuptor, mai tine-o inca 5-10 minute in cuptor.
 

Dupa ce o scoti de tot, toarna deasupra si restul de sirop si las-o sa se raceasca.
 

Cum se serveste pasca cu sirop:

 

Se serveste rece.
 

Se taie in felii groase care se aseaza un platou.


Pofta buna!


 

  •   2010-03-19
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Diana Andrei

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii