Pasca din branza dulce cu stafide este pe masa de Paste in fiecare an. Ne place pentru ca este un desert dulce si foarte usor.
Ingrediente pentru pasca de Paste cu stafide:
Compozitia 1:
- 1 kg sau ½ Kg branza vaci
- preferabil dietetica, nu crema
- un pumn de stafide
- 3 oua
- 3 linguri gris
- 1 iaurt mic
- zahar dupa gust
- vanilie
- coaja de lamaie.
Compozitia 2:
- 3 oua
- 3 linguri faina
- 3 linguri zahar
- 3 linguri ulei
- zahar vanilat
-
coaja lamaie.
Cum se prepara pasca de Paste cu stafide:
Se amesteca ingredientele din compozitia 1.
Ingredientele din compozitia 2 se amesteca si se face un aluat asemanator pandispanului, care se toarna intr-o tava rotunda, unsa si tapetata cu faina.
La mijloc se toarna compozitia (I) si se amesteca cu lingura de lemn, circular, fara sa ajungi la fundul si marginea tavei, incat cele doua compozitii sa se amestece, iar deasupra se toarna un ou batut cu iaurtul.
Se da la cuptor 30 min, pana se rumeneste.
Cum se serveste:
Pasca se serveste rece.