Deserturi

#paste cu pesmet #paste cu nuca #paste de post #desert de post #retete de post

Paste cu nuci si vanilie – un desert ieftin, rapid si savuros, perfect in timpul postului

Vrei sa prepari un desert rapid si savuros de care sa se bucure intreaga familie? Pastele cu nuci si vanilie sunt gata in doar cateva minute si te vor ajuta sa-ti satisfaci rapid pofta de dulce. In plus, vor fi adorate de intreaga familie.

Ingrediente:

  • 200g paste fainoase
  • 150g nuca macinata fin
  • 50g pesmet
  • zahar, dupa gust
  • 2 linguri ulei de cocos (sau ulei simplu)
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • coaja rasa de la o portocala
  • scortisoara
  • un praf de sare

Cum se prepara:

Fierbe pastele in apa cu putina sare, potrivit instructiunilor de pe pachet. Cand pastele s-au fiert scurge-le bine de apa, apoi adauga-le intr-un castron si adauga uleiul de cocos peste acestea. Amesteca bine.

Intr-o tigaie nonaderenta adauga pesmetul si nuca. Caleste-le la foc mic pana incep sa se rumeneasca usor. Stinge apoi focul si adauga peste ele coaja rasa de portocala, scortisoara, dupa gust, zaharul vanilinat si amesteca foarte bine, cat compozitia este inca fierbinte. Adauga apoi zahar dupa gust si toarna amestecul peste paste.

Amesteca bine si serveste pastele calde sau la temperatura camerei.

Cantitatile sunt suficiente pentru trei portii consistente.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului