Pateurile cu mac sunt ideale pentru micul dejun, alaturi de o cana de cafea sau de ceai. Sunt gustoase si aromate si se prepara foarte repede.

Ingrediente pentru pateurile cu mac

aluat
100 grame stafide
200 grame mac
100 ml lapte
50 grame miere
70 grame curmale tocate
70 grame nuci tocate
scortisoara
1 ou.

Cum se prepara pateurile cu mac

Pe suprafata de lucru, intinde bine aluatul. Taie apoi in patratele. Intr-o cratita amesteca stafidele cu acasa .ro/macul" title="macul">macul , laptele, mierea, curmalele, nucile si scortisoara. Lasa pe foc pana cand amestecul se intareste.

Ia apoi cratita de pe foc si lasa sa se raceasca la temperatura camerei. Adauga apoi in fiecare patratel de aluat cate o lingura din umplutura. Impatureste marginile si aseaza apoi pateurile intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt.

Intr-un bol amesteca oul cu putin lapte. Unge pateurile cu aceasta compozitie. Da apoi tava la cuptor pentru 15 - 20 de minute. Lasa sa se raceasca inainte de a servi.

Cum se servesc pateurile cu mac

Pateurile cu mac se servesc ca atare.
 

  •   2012-03-12
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii