Deserturi

#patratele cu nuci pecan #retete desert #nuci pecan #desert #desert nuci pecan #retete nuci pecan

Patratele cu nuci pecan, desertul ideal alaturi de o cana de cafea

Iti place sa-ti savurezi cafeaua in tihna si sa rontai ceva alaturi? Atunci iti recomandam patratelele cu nuci pecan. Sunt un deliciu in combinatie cu cafeaua de dimineata sau chiar alaturi de o cana de ceai, si cu siguranta vei reusi sa impresionezi pe oricine cu aceste delicii.

Ingrediente pentru patratelele cu nuci pecan

Pentru crusta:

  • 320 grame faina integrala
  • 85 grame zahar pudra
  • ¾ cana nuci pecan, tocate
  • ½ lingurita sare kosher
  • 230 grame unt

Pentru crema:

  • 255 grame sirop din trestie de zahar
  • 100g zahar brun
  • 6 linguri smantana de gatit
  • 6 linguri unt
  • 1/4 lingurita sare kosher
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 3 cani nuci pecan, tocate nu foarte marunt

Cum se prepara patratelele cu nuci pecan

Preincalzeste cuptorul la 180oC.

Incepe prin a prepara crusta, adaugand in robotul de bucatarie faina, zaharul pudra, nucile pecan si sarea. Mixeaza totul foarte bine pana obtii o pudra. Adauga apoi si untul si continua sa amesteci pana cand obtii o compozitie omogena, dar nisipoasa.

Adauga compozitia obtinuta intr-o tava unsa cu unt sau ulei. Intinde-o intr-un strat uniform si preseaza usor cu mana sau cu ajutorul unui pahar.

Coace crusta timp de 20-25 de minute sau pana cand incepe sa se rumeneasca usor. Scoate apoi crusta din cuptor si las-o sa se raceasca complet, la temperatura camerei.

Intr-o cratita adauga siropul din trestie de zahar, zaharul brun, samntana si untul. Adu totul la punctul de fierbere, la foc mediu, amestecand in continuu. Cand incepe sa clocoteasca mai lasa siropul pe foc timp de un minut, apoi indeparteaza vasul de pe aragaz.

Incorporeaza vanilia si sarea. Amesteca bine si adauga si nucile pecan. Continua sa amesteci pana la omogenizare.

Toarna sosul peste crusta si coace totul timp de 15 minute la cuptorul incins la 180oC.

Cum se serveste patratelele cu nuci pecan

Lasa prajitura sa se raceasca complet inainte de a o taia! Taie prajitura patratele si serveste-le ca atare alaturi de o cafea sau de un ceai.

Sursa foto: browneyedbaker.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului