Ingrediente pentru pave de limao
- 1 cutie de lapte condensat indulcit (400 ml)
- 300 ml frisca
- pulpa si zeama de la 3 lamai verzi
- 500-750 g piscoturi
- 250 ml lapte
Cum se prepara pave de limao
Stoarce lamaile verzi, aduna zeama intr-un recipient, iar pulpa pune-o deoparte pentru decor. Intr-un vas incapator, amesteca laptele condensat, frisca si zeama de lamaie cu ajutorul unui mixer pana obtii o crema groasa.
Toarna laptele intr-o farfurie adanca, inmoaie usor cate un piscot si tapeteaza fundul unui vas yena. Toarna 1/4 din crema, dupa care mai adauga un strat de piscoturi inmuiate in lapte. Repeta pana cand ramai fara crema.
Cum se serveste pave de limao
Presara pulpa de lamaie pentru decor si da pave de limao la frigider timp de cel putin doua ore. O poti servi ca atare sau alaturi de o cupa cu inghetata.
Sursa foto: cattinidoceria.com.br