Pavlova cu caise si fistic este un desert decadent, ideal pentru mesele festive. Nu este foarte greu de preparat si este cu adevarat o incantare pentru invitati.

Ingrediente pentru pavlova cu caise si fistic


10 grame amidon
10 ml esenta de vanilie
10 ml otet
5 albusuri
300 grame zahar brun
50 grame fistic
650 grame caise
30 ml lichior de portocale
40 grame zahar pudra
600 grame frisca.

Cum se prepara pavlova cu caise si fistic

Intr-un bol amesteca amidonul, vanilia si otetul pana obtii o pasta. In alt bol amesteca bine albusurile pana obii o bezea. Adauga treptat si zaharul, pana obtii o bezea lucioasa. Adauga in compozitie si amestecul de amidon.

Toarna bezeaua intr-o tava si da-i o forma rotunda. Presara pe deasupra fisticul tocat si da la cuptor pentru o ora. Dupa o ora inchide focul si lasa pavlova sa se raceasca in cuptor cu usa deschisa.

Toaca 250 grame de caise si amesteca bine pana obtii un piure. Adauga lichiorul si zaharul pudra. Bate bine frisca si adauga peste pavlova rece. Adauga peste frisca caisele taiate pe jumatate. Mai presara si putin fistic si toarna deasupra piureul de caise.

Cum se serveste pavlova cu caise si fistic

Pavlova cu caise si fistic se serveste ca atare.
 

  •   2012-06-20
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii