Daca iti place pepenele galben , pregateste un desert condimentat. Foloseste suc de lamaie , zahar, ghimbir si fulgi de nuca de cocos pentru un preparat delicios.
 

Ingrediente pentru pepene galben cu ghimbir
 

  • 3/4 cana apa
  • 1/2 cana zahar granulat
  • 4 lingurite suc de lamaie
  • 3 lingurite ghimbir proaspat, taiat
  • 2 lingurite coaja de lamaie
  • 4 cani pepene galben
  • 1/3 cana fulgi nuca de cocos.
     

Cum se prepara pepenele galben cu ghimbir
 

Pune intr-o tigaie apa, zaharul, sucul de lamaie si ghimbirul. Lasa compozitia pe foc pana cand da in clocot.

Da focul mai mic si lasa sa fiarba sosul 5 minute.

Ia tigaia de pe aragaz si pune in compozitie coaja de lamaie. Apoi lasa sosul sa ajunga la temperatura camerei.
 

Cum se serveste pepenele galben cu sirop de ghimbir
 

Foloseste o spatula rotunda, pentru ingheata. Scobeste cu ea pepenele galben astfel incat sa obtii o bila de fruct. Pune bilele in castronase, toarna peste ele sirop de ghimbir si apoi decoreaza-le cu fulgi din nuca de cocos. O alta varianta este sa gratinezi putin fructele.

  •   2011-07-19
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii