Deserturi

#pere #miere #scortisoara

Pere coapte cu whisky, miere si scortisoara

Perele coapte , cu whisky , miere si scortisoara, pot fi un desert de toamna foarte potrivit, la o masa in familie sau chiar cu o ocazie speciala.

Ingrediente pentru pere coapte cu whisky , miere si scortisoara
 

  • 4 pere
  • suc de la 2 portocale si coaja rasa de la 1 portocala
  • 150 ml whisky
  • 6 lingurite miere
  • 250 ml frisca
  • 2 lingurite zahar brun
  • ¼ linguri praf de scortisoara
  • ¼ linguri extract de vanilie


Cum se prepara perele coapte cu whisky, miere si scortisoara
 

Taie perele in jumatate. Pune peste ele sucul de la doua portocale, coaja de portocala de la un fruct, precum si cantitatea de whisky. Apoi adauga mierea.

Baga totul la cuptor, la 190 grade Celsius si lasa-le intre 30 si 60 de minute, in functie de cat sunt de coapte perele. Cele necoapte bine pot sta o ora. Cele medii, cam 50 de minute, iar cele mai coapte, 30 de minute. Ia-le din cuptor cand sunt moi si fragede.
 

Cum se servesc perele coapte cu whisky, miere si scortisoara
 

Perele se garnisesc cu frisca. Se adauga apoi peste ele restul ingredientelor si se servesc.
 

  •   2010-11-07
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii