Vrei sa iti intampini invitatii cu un desert spectaculos si foarte delicios? Incearca o reteta savuroasa de pere fierte cu vin rosu, aromate cu scortisoara.


Ingrediente pentru perele fierte cu scortisoara si vin rosu:

  • 2 cani de vin rosu
  • 1 cana de zahar pudra
  • 2 batoane de scortisoara
  • 1 baton de vanilie
  • 4 pere medii
  • 1/3 cana mascarpone
  • 1/4 ceasca de migdale prajite


Cum se prepara perele fierte cu scortiosoara si vin rosu:

Combina vinul rosu cu zaharul, scortisoara, vanilia si 2 cani de apa rece intr-o cratita medie. Lasa compozitia sa fiarba aproximativ 4 minute, pana cand se dizolva zaharul, apoi adauga si perele si lasa-le pe foc circa 30 de minute, pana cand se inmoaie putin.

Transfera cu grija perele pe o farfurie si lasa siropul sa mai fiarba aproximativ 15-20 de minute pana cand se ingroasa. Toarna-l peste pere si lasa-le deoparte ca sa se intrepatrunda aromele circa 30 de minute.


Cum se servesc perele fierte cu scortisoara si vin rosu:

Perele cu scortisoara si vin rosu se servesc cu sirop, mascarpone si migdale prajite.

Sursa foto: taste.com.au

  •   2013-09-19
  •  

Articol scris de

Ana Ionescu

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.