Perele in foietaj sunt un desert delicios si sanatos, care va fi apreciat cu siguranta de intreaga familie, dar si de invitatii tai.


Ingrediente pentru perele in foietaj:

  • 6 pere medii
  • 200 g zahar
  • 1 lamaie
  • 500 g aluat frantuzesc
  • 100 ml frisca lichida
  • 100 g branza mascarpone
  • 1 ou
  • 2 linguri de coniac
  • zahar pudra
  • menta
  • scortisoara
  • 1 baton de vanilie


Cum se prepara perele in foietaj:

Lasa aluatul sa se decongeleze la temperatura camerei. Intre timp, spala perele si curata-le de coaja. Intr-o cratita topeste zaharul, apoi adauga coniacul, scortisoara, zeama de lamaie, batonul de vanilie si perele. Stropeste-le cu putina apa si lasa-le sa fiarba la foc mic.

Dupa ce s-au redus la jumatate, scoate-le intr-o sita sa se scurga. Intinde aluatul si taie-l patratele pe care le ungi cu unt si ou batut. Pe fiecare bucata de aluat, asaza perele intregi daca sunt mici, apoi pune-le la cuptor la 160 de grade.

Amesteca branza mascarpone cu frisca lichida si orneaza platoul. Adauga apoi foietajul cu pere.


Cum se servesc perele in foietaj:

Perele in foietaj se servesc cu branza mascarpone si frisca, se pudreaza cu zahar si se decoreaza cu menta proaspata. Acestea se pot servi calde sau la temperatura camerei.

Sursa foto: unica.ro

  •   2013-03-12
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Ana Ionescu

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii