Perele in sos de vin reprezinta un desert simplu, imprumutat din bucataria internationala, mai precis din bucataria franceza.
Ingrediente pentru pere in sos de vin
4 pere tari
2 pahare vin rosu (dulce)
500 ml apa
150 g zahar tos
2-3 fire menta
1 baton de scortisoara
Cum se prepara pere in sos de vin
Curata perele de coaja si pune-le intr-o cratita cu vinul rosu, zaharul ars, apa, cateva frunze de menta si un baton de scortisoara.
Lasa perele la fiert 25-30 de minute, apoi scoate-le deoparte si aseaza-le pe un platou. Lasa sosul de vin sa fiarba pana se ingroasa si capata aspectul unui jeleu (adica este foarte inchegat).
Toarna sosul de vin peste pere si orneaza totul cu frunze de menta.
Cum se servesc pere in sos de vin
Serveste perele decorate cu menta, frisca, inghetata de vanilie sau simple.
Sursa foto: angsarap.net
#vin #retete #deserturi #pere #sos de vin
Pere in sos de vin
Pere in sos de vin Perele in sos de vin reprezinta un desert simplu, imprumutat din bucataria internationala, mai precis din bucataria franceza.- 2012-07-12 2012-07-12
Articole din deserturi
Sfatul expertului
Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr
Cauta-ti perechea
Sfatul expertului
Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz