Vrei sa iti surprinzi invitatii cu un desert spectaculos? Iti recomandam niste persici crocante, care au o aroma deosebita, care cu siguranta ii va incanta pe musafirii tai.
Ingrediente pentru piersicile crocante cu sirop:
- 6 piersici proaspete decojite si fara samburi
- 1/2 lingura extract de migdale
- 1 cana de faina
- 1 cana de zahar
- 1/4 cana de zahar brun
- 1/2 lingurita de scortisoara
- 1/5 lingurita de sare
- 1/2 ceasca de unt
Cum se prepara piersicile crocante cu sirop:
Preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius, si unge cu unt o tava de copt.
Pune piersicile in tava si stropeste-le cu extract de migdale. Combina intr-un castron mai mare faina, zaharul, zaharul brun si sarea. Adauga si untul si amesteca bine compozitia.
Presara acest amestec peste piersici si pune-le la cuptor pentru 40 de minute, pana cand piersicile sunt rumenite si lasa putin suc.
Cum se servesc piersicile crocante cu sirop:
Piersicile crocante cu sirop se servesc calde sau reci, simple sau cu putina frisca deasupra.
Sursa foto: iadorefood.com